Bäddar du för en prestationssvacka?

Under rubriken Led dig själv skriver Tidningen Chef om hur man kan göra för att föra in Lean hemma. På ett sätt är det en uråldrig artikel. Det är ju vad den gamla husmodern strävsamt jobbade för. Förenkla vardagen, ha det bra, ordning och reda. Gott så. Men det är något med tonen som gör mig orolig för samtiden. För vad är det som ska hända när allt är organiserat, strömlinjeformat och kontrollerat? Perfekt perfekt perfekt. På alla plan.

Eller som Horace säger i Allvarligt talat (P1) ”Vi lever i dagens Sverige där det ger prestige att vara ständigt upptagen och utnyttja varje minut. Ha ett livspussel, som inte tolererar nåt slarv. Vi uppmanas att vara effektiva ända in i sömnen: ”Sover du tillräckligt djupt?” frågar tidningarna, misstänksamt och bekymrat, får du din återhämtning – eller ligger du vaken, ditt försumliga elände, och bäddar för en prestationssvacka under kommande dags eftermiddag?”.

Bara vi själva driver oss till detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s