Hemsidor & sociala medier

Instagram, LinkedIn, Facebook, Twitter, hemsida, responsiv design, sökordsoptimering … Hur ska du som enmansföretagare göra och välja?

Jag hjälper dig utveckla företagets erbjudande i digitala kanaler och presentationsmaterial . Tillsammans utgår vi från det du har, uppdaterar och skalar av för att hitta kärnan. Vi gör det enkelt. Och så att webbplatsen ser okej ut när folk surfar in från mobilen…

Min egen hemsida, kontaktdialog.se, är en onlineblogg i verktyget WordPress. Den är enkelt uppbyggd och enkel att administrera – för jag behöver inte mer än så just nu. Det är kanske en sådan du vill ha? Eller så behöver du en mer avancerad webbplats med fler funktioner? Sådana webbplatser bygger jag också. I WordPress.

Behöver du uppdatera din hemsida för att den känns dammig? Du kanske nästan skäms vid tanken på att någon ska gå in på den?

Och du vet inte var du ska börja, för det känns stort och svårt?

GÖR DET ENKELT

Som mikro- och ensamföretagare är det viktigt att signalera ”i farten” och ”aktuell” utan att det ska kosta för mycket. Det är lätt att bli överväldigad av intrycken i sociala medier.

Låt oss utgå från dina möjligheter och preferenser och göra det enkelt. Hur kan du visa det du gör och den du är? Vilka är dina viktigaste budskap?

SKALA AV & TA BORT

Presentera inte en meny med för många rätter. Då undrar kunden om du verkligen har ingredienser till allt. 

Det är vanligt att en vill visa allt en kan. Spänna alla sina muskler på en gång. Risken är du blir otydlig och den du vill nå undrar: Vart ska jag titta och vad ska jag ha dig till egentligen? 

Lyft i stället fram dina fokusområden, några centrala grejer, 

  1. som du vill göra, 
  2. som du är bra på och 
  3. som löser problem dina kunder har. 

När du sedan fått uppdrag kan du efter hand presentera din övriga meny, där det passar och utifrån kundens behov.

LÄR DIG HUR

Var det någon som hjälpte dig med hemsidan för ett par år sen, men du har själv ingen aning om hur man ändrar i texten ens? Det är ganska vanligt. Du har inte riktigt haft tid – man har en del att göra som egenförsörjare, eller hur?

Det är bra att ta hjälp med sånt man inte kan eller vill göra själv. Men innan du tackar för utfört arbete, se till att hen visar dig hur du själv enkelt kan ändra textinnehåll och bilder. Då kan du snabbt göra mindre ändringar, exv. lägga till aktuella sökfraser, som i sin tur bidrar till att sidan förmedlar ”aktuell” och ”i farten”.

Jag behöver hjälp
med min hemsida.

Jag kan hjälpa dig! Vi utgår från det du har och utvecklar på dina villkor.